UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ затримали військового РФ, який підозрюється в здійсненні важкого злочину — ТКГ

Йдеться про статтю 115 ККУ. 

Під час засідання Тристоронньої контактної групи бойовики близько 10:45 з пов'язками [blink title="СЦКК" headinfo="Спільний центр з контролю та координації"]— група з контролю за дотриманням Мінського протоколу, до якої входять представники української та російської сторін. [/blink] під прикриттям проведення робіт із розмінування здійснювали розвідку залишених позицій ЗСУ.  Про це повідомляє пресслужба ТКГ на своєму Телеграм-каналі. 

Оперативна група Збройних сил затримала одного з бойовиків - громадянина Росії. У сепаратиста вилучили зброю та боєприпаси.

"Слід зазначити, що цей громадянин підозрюється правоохоронними органами України у скоєнні у 2010 році важкого злочину відповідно до статті 115 КК України (умисне вбивство - ред.)", - повідомляє пресслужба ТКГ. 

Зараз тривають слідчі дії. 

Читайте також: Росія зриває засідання ТКГ, щоб приховати гуманітарну катастрофу в Донбасі - Гармаш

Раніше повідомлялося про те, що українська сторона розробила План дій щодо врегулювання конфліктувідповідно до Мінських угод, однак Росія свої зобов'язання не виконала. Москва лише обмежилася позицією, що в цілому підтримує "зазначені мінським угодами підходи", запропоновані ОРДЛО. При цьому Україна не розглядає "мирний план" ОРДЛО - його має  запропонувати саме Росія.