UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики «ДНР» заборгували шахтарям одного підприємства понад мільйон доларів – ZN.UA

Також є заборгованість по зарплаті працівникам вугільних складів.

Проросійські бойовики збройного угруповання «ДНР», які контролюють частину території Донецької області, не виплатили шахтарям підприємства «Донбассуглереструктуризация» заборгованість по зарплаті ще за 2014-2015 роки, що викликало соціальну напруженість. Про це повідомили джерела ZN.UA в українських спецслужбах, надавши відповідний документ.

Так заборгованість із зарплати станом на 19 червня 2020 року склала понад 110000 тисяч російських рублів.

Також на шахтах підприємства, які контролюють бойовики «ДНР», відбуваються конфлікти через невиплати за 2018 рік.

«Єдиним джерелом погашення заборгованості по заробітній платі в «Донбассуглереструктуризация» є грошові кошти, що надходять від продажу матеріалів вугільної продукції, надання послуг, оренди майна», - йдеться в листі т.в.о. директора «Донбассуглереструктуризация» на ім'я першого заступника так званого «міністра» вугілля й енергетики угруповання Анатолія Нетеренка.

На сьогодні також є заборгованість по зарплаті працівникам вугільних складів.

Як випливає з документа, тривала заборгованість стала причиною звернень працівників підприємства в «суди», «прокуратуру», адміністрацію ватажка «ДНР» з вимогами про стягнення заборгованості по зарплаті з «Донбассуглереструктуризация». Крім того, серед працівників «склалася напружена соціальна обстановка, почастішали випадки колективних звернень працівників в органи прокуратури».

У документі також прикріплена таблиця по заборгованості. Загальна сума боргу на підприємстві перед майже трьома тисячами людей становить майже 74 мільйони рублів (28,2 мільйона гривень).

Нагадаємо, що з 5 червня, на окупованих територіях Донбасу тривають кілька протестів гірників різних шахт, але, щоб не допустити поширення інформації про страйк, бойовики блокують мобільний зв'язок і роботу соціальних мереж.