UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики "ДНР" переходять на стандарти РФ і просять Москву оплатити навчання будівельників – ZN.UA

Вони просять навчити щонайменше 44 особи.

Проросійські бойовики збройного угруповання «ДНР», які контролюють частину території Донецької області, говорять про «необхідність» інтеграції у нормативно-правове поле РФ, в тому числі і за стандартами будівництва. Про це в листі першого заступника міністра будівництва і ЖКГ Росії Іреку Файзулліну написав наприкінці червня т.в.о. «глави» так званого «Мінбуду» «ДНР» Володимир Дубовка, якого на сьогодні бойовики призначили заступником «глави» «відомства». ZN.UA лист надали джерела в українських спецслужбах.

Дубовка називає складною ситуацію з «становленням «ДНР». Бойовики просять владу Росії оплатити навчання будівельних контролерів, кошторисників, проєктувальників будівель і аудиторів. Для цього вони просять виділити квоти для принаймні 44 своїх «фахівців».

Перед цим Україна показала російські паспорти ватажка "ДНР" і "представників" ОРДЛО в ТКГ. Україна відстоює думку, що запрошені Росією представники ОРДЛО не є такими, і не можуть представляти думку місцевого населення на переговорах в Мінському форматі.

Читайте також: Бойовики «ДНР» заборгували шахтарям одного підприємства понад мільйон доларів – ZN.UA

Зазначимо, що під час засідання 14 травня українська сторона відкинула можливість закріплення "особливого статусу" тимчасово окупованих територій Донбасу в Конституції та наголосила, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть відбутися відповідно до Конституції та законодавством України та на основі Копенгагенських критеріїв ОБСЄ, зокрема в частині стабільності установ, що гарантують демократію, верховенство права, дотримання прав людини й захисту прав меншин, виключно після отримання Україною контролю над кордоном.

Також своєю чергою представник РФ Борис Гризлов звинуватив Україну в "саботажі"через що під час переговорів 14 травня не було ухвалено заяву про додаткові заходи з припинення вогню.