UA / RU
Підтримати ZN.ua

Близько 40% правоохоронців не змогли проголосувати на виборах президента – Аваков

У МВС працюватимуть над цією проблемою, зазначив очільник відомства.

Близько 40% правоохоронців не змогли проголосувати в першому турі президентських виборів в Україні, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV. За його словами, задіяні у забезпеченні правопорядку на виборах правоохоронці перебували далеко від своїх виборчих дільниць.

"У зв'язку з системою цих відкріплень й делегування наших сил, великого розпилення по дільницях, напевно, відсотків 40 наших поліцейських і рятувальників, гвардійців не змогли проголосувати, бо були віддалені від дільниць та займалися своєю безпосередньою роботою. Над цим ми будемо працювати", - заявив глава МВС.

Відповідний фрагмент виступу Авакова з 13:15 хвилини.

Раніше повідомлялося, що 31 березня до охорони правопорядку було залучено понад 135 тисяч співробітників Нацполіції, Держслужби з питань надзвичайних ситуацій та Нацгвардії. З них 78 тисяч поліцейських і рятувальників чергували на виборчих дільницях.

У неділю, 31 березня, відбувся перший тур виборів президента України. Для голосування на 199 територіальних округах в Україні і одному закордонному були відкриті майже 30 тисяч виборчих дільниць. Явка виборців склала 63,48%, у виборах взяли участь понад 18,5 мільйонів українців. На пост глави держави претендували 39 кандидатів.

Жоден з кандидатів не зміг заручитися підтримкою абсолютної більшості виборців. За підсумками обробки ЦВК 98% протоколів, Зеленський отримав 30,24%, а Порошенко - 15,93% голосів.

Другий тур президентських виборів відбудеться 21 квітня.