UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен та Лавров говоритимуть про Україну: держсекретар США розповів деталі

За його словами, заклики, які пролунають завтра, не нові. 

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що завтра під час зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергєєм Лавровим він має намір закликати РФ відвести війська від кордонів України. Його слова цитує "Інтерфакс Україна"

"Росії потрібно скасувати посилення військ на кордоні, припинити дестабілізацію та провокації. Про це я повідомлю Сергія Лаврова завтра", - сказав він на пресконференції в Ризі.

За словами держсекретаря, ці заклики вже лунали під час зустрічей на інших рівнях. 

Читайте також: Путін вимагає від НАТО гарантій щодо України

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на нашу країну не поширюється принцип колективної оборони Альянсу. Він зазначив, що організація не братиме участі у війні з Росією на нашому боці, якщо буде така потреба.

Поки міжнародні лідери та світові ЗМІ продовжують міркувати про останнє нарощування Москвою військової присутності на українському кордоні, президент Росії Володимир Путін спокійно продовжує повільну анексію східної України. Пітер Дікінсон з Atlantic Coucil пише, що Путін створює неформальну імперію на Донбасі й що повільна анексія східної України продовжується.

У геополітичній грі, що розгорнулася, ставки високі для всіх його учасників. Детальніше читайте у статті Володимира Кравченка "Україна - епізод у серіалі, сценарій якого пишемо не ми?".

Про те, що останнім часом відбувається у трикутнику США—Китай—Росія і як це стосується України, пише Сергій Корсунський у статті "Натяки Путіна: навіщо Росія стягнула війська, і що робити Україні"