UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен озвучив причини візиту до Києва

Державний секретар  США Ентоні Блінкен, візит якого напередодні анонсувало ZN.UA, повідомив, що прибув до столиці України аби обговорити ситуацію на фронті та запевнити керівництво держави у підтримці.

«Сьогодні ми повернулися до Києва, щоб зустрітися з нашими українськими партнерами, щоб обговорити їхній поточний контрнаступ, майбутню допомогу та зусилля з відновлення, і, перш за все, зміцнити непохитну відданість США Україні», - написав він у соцмережі Х.

«Ми спостерігаємо прогрес у контрнаступі, і це дуже обнадіює. Ми хочемо переконатися, що Україна має все, що їй потрібно не лише для успіху в контрнаступі, а й те, що їй потрібно в довгостроковій перспективі, щоб у майбутньому подібна агресія більше не повториться», - сказав Блінкен згодом на пресконференції із главою МЗС України Дмитром Кулебою.

Відомо, що Ентоні Блінкен уже побував на Берковецькому кладовищі в Києві, де вшанував загиблих захисників України.

«Це знак поваги до всіх українських воїнів, які віддали своє життя за нашу свободу та право на життя», - прокоментував цей жест міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Читайте також: WSJ: Блінкен приїхав в Київ в критичний момент для війни з Росією і відносин США з Україною

Очікується, що Блінкен в Києві оголосить про новий пакет допомоги США на суму понад 1 мільярд доларів. Також він хоче особисто обговорити із президентом Володимиром Зеленським ситуацію на фронті.

Цікаво, що вперше з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну візит Блінкена до України протриває два дні.