UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен і глава МЗС Британії прибули до Києва 

ЗМІ писали, що Блінкен може повідомити про дозвіл від США на удари вглиб РФ ракетами ATACMS.

Державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Британії Девід Леммі в середу, 11 вересня, прибули до Києва для проведення низки зустрічей з українськими офіційними особами, в тому числі з президентом Володимиром Зеленським, повідомляє Reuters.

Читайте також: Блінкен відвідає Британію, щоб обговорити війну РФ проти України та ситуацію на Близькому Сході 

Блінкен і Леммі прибули до України в критичний момент, коли Київ закликає союзників надати дозвіл на удари вглиб російської території західною зброєю.

Дипломати заявили про плани спільного візиту до Києва ще вчора, 10 вересня, під час зустрічі в Лондоні. За словами Леммі, це “перший подібний спільний візит за останні десять років”, який продемонструє прихильність Заходу до України.

Журналістка Axios Джуліґрейс Бруфке з посиланням на слова голови Комітету закордонних справ Палати представників США Майкла Маккола повідомляла, що Блінкен під час візиту до Києва оголосить про дозвіл Вашингтона на удари вглиб РФ американськими далекобійними ракетами ATACMS.

Президент США Джо Байден заявив, що запит України на використання зброї, наданої Штатами, для ударів по російській території “опрацьовується”. FT писала, що в адміністрації Байдена розділилися в поглядах на це питання: більш відкритий до прохання Києва Державний департамент “протистоїть” Пентагону й розвідувальному співтовариству Штатів.

Читайте також: Байден у пʼятницю обговорить зі Стармером дозвіл Україні на удари вглиб РФ — Блінкен

Зеленський неодноразово закликав зняти обмеження на постачання західних озброєнь великої дальності, щоб українські військові могли бити по російських аеродромах і пускових установках ракет, а також по складах боєприпасів, сховищах пального, центрах командування й управління, щоб підвищити для диктатора Владіміра Путіна ціну вторгнення.

Про те, чи змінить Захід свою позицію та які аргументи України можуть уплинути на партнерів, розповідав Володимир Кравченко в статті “Далекобійні ракети. Шість причин, через які США не дають Україні бити вглиб Росії”.