UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість українців не бачать політиків, здатних вирішити проблеми країни

України вважають, що діючі українські політики не здатні об'єднати країну, вивести її з кризи і припинити війну в Донбасі.

Більшість українців сумніваються в спроможності українських політиків вирішити проблеми країни, свідчать дані опитування Соціологічної групою "Рейтинг".

Кожен десятий опитаний (11%) вважає Юлію Тимошенко політиком, здатним об'єднати країну, 8% - Петра Порошенка, Вадима Рабіновича та Олега Ляшка - по 7%, Анатолія Гриценка - 5%, Юрія Бойка - 4%, Андрія Садового - 3%, Олега Тягнибока - 2%.

При цьому 34% респондентів заявили, що жоден з цих політиків не здатен об'єднати країну, 19% - не визначилися.

Соціологічна група "Рейтинг"

Аналогічні дані були отримані при відповідях на питання, чи здатні українські політики вивести країну з кризи і припинити війну в Донбасі.

Соціологічна група "Рейтинг"

Опитування було проведено Соціологічною групою "Рейтинг" серед 2000 респондентів з 19-25 травня 2017 року. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, що за даними опитування Соціологічної групою "Рейтинг", у разі дострокових виборів у Верховну Раду мають шанси подолати 5%-ний бар'єр вісім політичних сил. Серед тих, хто визначився з вибором і має намір взяти участь у голосуванні, 13,2% готові віддати свій голос за партію "Батьківщина", 11,3% - за "Блок Петра Порошенка – Солідарність", 10,4% - за партію "Опозиційний блок", 8,9% - за "Радикальну партію", 8,2% - за партію "За життя", 7,6% - за партію "Громадянська позиція", 7,1% - за партію "Самопоміч", 6,4% - за партію "Свобода".

Найвищі президентські рейтинги мають Юлія Тимошенко (15,2%) і Петро Порошенко (11,6%). Серед тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з уподобаннями, 8,5% проголосують за Олега Ляшка, 8,5% - за Юрія Бойка, 7,8% - за Вадима Рабиновича, 7,2% -за Анатолія Гриценка, 6,6% - за Андрія Садового - 6,6%, 3,9% - за Олега Тягнибока, 3,8% - за Святослава Вакарчука, 2,5% - за Дмитра Яроша - 2,5%, 2,4% - за Володимира Гройсмана. Рейтинг інших кандидатів менше 2%.