UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість громадян відчувають розчарування щодо чинної влади – опитування

Соціологи також розповіли, кого громадяни вважають реальною опозицією і, хто, на думку опитаних, в першу чергу відповідальний за соціально-економічну ситуацію в країні.

Більша частина українців вважає реальною опозицією до влади партію «Європейська солідарність». Згідно з опитуванням центру SOCIS, таких громадян 29,5%.

Ще 24,8% реальною опозицією вважають «Опозиційну платформу - За життя», для 13,7% реальна опозиція - це «Батьківщина». «Голос» реальною опозицією вважають 4,5% опитаних. Іншу партію згадували 1,8% українців.

Водночас 35% громадян вважають, що саме президент несе основну відповідальність за соціально-економічну ситуацію в країні. Ще 32,2% вважають, що в основному за це відповідальний уряд. Верховну Раду вважають відповідальною 18,9% опитаних, опозицію - 1,9%.

На питання про те, які емоції українці відчувають до нинішньої влади, українці відповідали так:

Читайте також: На найближчих виборах до Верховної Ради пройшли б п'ять партій – опитування

Дослідження провели з 25 по 30 червня 2021 року методом телефонного опитування САТІ (Computer Assisted Telephone Interviewing). З використанням планшетів всього опитали 2 тисячі громадян старше 18 років по всій території України, крім тимчасово окупованих Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал з ймовірністю 0.95): (довірчий інтервал): +/- 2.4% для показників близьких до 50%, +/- 2.1% для показників, близьких до 25%, похибка +/- 1.5% - для показників близьких до 10% і +/- 1.1% - для показників, близьких до 5%.