UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якби вибори в Дніпрі були сьогодні, то переміг би Філатов - опитування

За місяць до виборів у чинного мера міста 51%.

Передвиборча кампанія в Дніпрі нагадує громадянську війну минулого століття - «або за червоних, або за білих». Про це пишуть автори проекту ZN.UA - «Країна по поличках. ДНІПРО ».

За даними соціологічного опитування IRI, проведеного компанією Info Sapiens, 60% дніпрян збираються прийти на вибори. Що майже на 10% більше, ніж, наприклад, у Вінниці.

Тандем Зеленський-Коломойський (ЗК) головний ключ від міста - в мерський кабінет - втратив. За місяць до виборів у Філатова - 51%, у кандидата від СН Риженко - 6%. Тандем Філатов-Корбан (ФК) має шанси закрити питання з мерством в першому турі.

«Здається, стратегія« кошмарити всіх »програє стратегії« домовлятися з усіма ». Питання в тому, хто створить коаліцію на березі: ФК або ЗК? Судячи з усього, це зробили Філатов і Корбан. Вілкул з'їдає голоси у «зелених», на які вони б могли розраховувати, якби залишився СН на опозиційному полі одна. А волонтер Тетяна Ричкова (ЄС) буде тупцювати на електоральному полі геройського лікаря Риженко », - зазначають автори проекту

Опитування проведене соціологічною компанією INFO SAPIENS від імені Міжнародного республіканського інституту (IRI). Дані збиралися в місті Дніпро 14-17 вересня 2020 р. методом телефонного інтерв'ю (CATI). Розмір вибірки становить n = 600 постійних жителів міста віком від 18 років. Вибірка є репрезентативною. Статистична похибка не перевищує 4%..

Читайте також: Преференції підприємствам є однією з проблемою Дніпра

Матеріал «Країна по полочкам.Дніпро» публікується в рамках нового проекту ZN.UA «Країна по поличках», присвяченого місцевим виборам в Україні. Весь проект російською буде доступний тут: https://zn.ua/mestnye-vybory-2020/ .