UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Білоруський дім" просить продовжити термін перебування білорусів в Україні до 180 днів

Офіс президента готовий до співпраці.

Активісти «Білоруського дому» просять дати можливість всім білорусам легально перебувати на території України до 180 днів.  

Про це представники громадської організації говорили на зустрічі в Офісі президента, повідомляє прес-служба органу.

Представники білоруської громадськості звернулися до влади України з проханням продовжити на рік дію постанови Кабінету Міністрів, згідно з якою білорусам дозволено легально перебувати в Україні до 180 діб.

Зустріч з активістами, а також з представниками діаспори і добровольцями-іноземцями, які брали участь у війні на сході України провела уповноважений Президента з питань забезпечення прав захисників України Олена Вербицька.

Як повідомили в ОП, сторони домовилися надалі налагоджувати системне співробітництво, також прийнято рішення про підтримку волонтерів-іноземців, які допомагали українським військовим.

Білоруський дім в Україні — це некомерційна громадська організація, створена для допомоги білорусам і всім постраждалим від режиму Лукашенка в Україні.


3 серпня главу "Білоруського дому в Україні" Віталія Шишова знайшли повішеним в одному з київських парків, неподалік від місця його проживання. На місці події знайшли мобільний телефон та особисті речі лідера БГУ. Справу відкрили за статтею 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство.