UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білому дому передали імена кандидатів на санкції: Клюєв, Захарченко, Кернес, Добкін

Якщо США вирішать ввести санкції проти українських чиновників, причетних до репресій, то під них потраплять усі члени їх сімей включаючи дітей.

Адміністрація Барака Обами обговорила з українською діаспорою у Вашингтоні кроки по реагуванню на утиски демократії в Україні.

Як повідомляє "Українська правда" з посиланням на свої джерела, зустріч відбулася в п'ятницю в Eisenhower Executive Office Building, який відноситься до комплексу споруд Білого дому.

З боку американської влади у зустрічі взяла участь Карен Донфрид, помічник президента Обами і старший директор з питань Європи у Раді національної безпеки США.

Зустріч відбулася для обговорення дій з боку Америки щодо підтримки демократичного процесу в Україні.

Представники діаспори закликали Білий дім ввести санкції проти українських чиновників. Зокрема, на зустрічі звучали прізвища секретаря Радбезу Андрія Клюєва і міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Також, серед інших, представники діаспори назвали прізвища голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і мера Харкова Геннадія Кернеса, які, на їхню думку, причетні до розправи над активістами Евромайдана.

Згідно з указом президента США від 2004 року № 7750, під санкції потрапляють не тільки чиновники, але і члени їх сім'ї, включаючи дітей. !zn

Читайте також:

Кличко: Однієї моральної підтримки Європи недостатньо, потрібні персональні санкції

США залишають в запасі введення санкцій проти України

США розглядають застосування санкцій до представників української влади

Держдеп США назвав санкції проти української влади лише одним з інструментів впливу