UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білл Клінтон: Ще під час зустрічі з Путіним у 2011-му було зрозуміло, що війна в Україні — "питання часу"

А Гіларі Клінтон наголошує, що російському лідерові не можна довіряти ні за яких обставин. 

Колишній президент США Білл Клінтон пригадав, як російський лідер Владімір Путін у 2011 році відхилив угоду, укладену Борисом Єльциним про повагу до території України. Клінтон зазначає, що ще тоді було зрозуміло, що війна Росії проти України - питання часу. Про це пише Financial Times.

"Я з цим не згоден. І я це не підтримую. І я не пов'язаний з цим", - цитує колишній президент США слова Путіна щодо вищезгаданої угоди. 

Flickr/TED Conference

Тим часом його дружина Гілларі Клінтон вважає, що для припинення повномасштабної війни Україна повинна або повністю перемогти, або повернути собі території, які РФ вдалося окупувати після 24 лютого 2022-го. 

"Їм (Україні - ред.) потрібні важелі впливу. Я б не довірила йому (Путін - ред.) за столом переговорів ні за яких обставин, якщо тільки українці - за нашою підтримкою - не матимуть достатньо важелів впливу", - сказала вона.

Читайте також: Шкодую, що змусив Україну відмовитись від ядерної зброї — Білл Клінтон

Раніше Білл Клінтон в інтерв'ю ірландському каналу RTÉ зізнався, що шкодує про те, що переконував Україну відмовитись від ядерної зброї у 1994 році. Він припустив, що Росія не вторглася б в нашу країну, якби Київ досі мав засоби ядерного стримування.