UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білий дім пояснив оновлені рекомендації не відвідувати Україну

Водночас рівень загрози під час подорожей  США не змінювали.

Сполучені Штати Америки не міняли оцінку рівня загрози для своїх громадян, які збираються відвідати Україну, а тільки додали в своїх рекомендаціях нову інформацію щодо військ РФ поблизу українського кордону, заявила в понеділок представник Білого дому Джен Псакі, коментуючи опубліковану напередодні інформацію посольства США.

«Рекомендація щодо подорожей до України залишається на четвертому рівні «Не подорожувати» через COVID-19. Держдепартамент лише оновив рекомендацію, включивши інформацію про нарощування російських військ на кордоні з Україною для надання додаткової інформації. Але як і раніше, йдеться про четвертий рівень», - сказала Псакі під час прес-конференції у Білому домі.

Вона додала, що Держдепартамент просто вирішив ширше проінформувати своїх громадян, адже багато американців вирішують подорожувати до України саме в цю пору року.

«Це була лише спроба надати цю інформацію безпосередньо», -  запевнила Псакі.

Четвертий рівень небезпеки означає, що влада США радить співгромадянам не подорожувати до тієї чи іншої країни. Україна тривалий час знаходиться в «червоному» рекомендаційному списку рекомендацій Держдепартаменту через високий рівень епідеміологічних загрози

Читайте також: Військ Росії біля кордонів України недостатньо для вторгнення — Данілов

Раніше в понеділок у посольстві США в Києві повідомили, що Держдепартамент США рекомендує американським громадянам утриматися від поїздок до України через пандемію COVID-19 і загрози з боку Росії.