UA / RU
Підтримати ZN.ua

Безвізовий режим для України "оптимістично" може бути введений до кінця 2016 року - Порошенко

Президент визнав, що Євросоюз навряд чи ухвалить рішення про скасування віз для України раніше вересня.

Сьогодні головним питанням залишається питання коли буде запроваджено безвізовий режим ЄС для України, заявив президент Петро Порошенко. Ніяких застережень про те, що його можуть не схвалити, немає, стверджує глава держави.

"Сьогодні дискусія в Європарламенті щодо безвізового режиму - тільки з одного питання (безвідносно до України)... Сьогодні єдине тільки питання - КОЛИ буде запроваджено безвізовий режим. Я залишаюся оптимістом і сподіваюся, що це буде до кінця 2016 року", - сказав Порошенко на прес-конференції в п'ятницю, 3 червня.

Нагадаємо, 26 травня в Європарламентівідбулося перше засідання з питання лібералізації візового режиму з Україною. Метою слухань стало відпрацювання позиції Європарламенту щодо остаточної правової формулюванні рішення про скасування візового режиму для України, для проведення подальших переговорів з Радою ЄС.

Напередодні віце-прем'єр-міністр з питань євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Брюссель може надати безвізовий режим Україні у вересні – початку жовтня 2016 року.