UA / RU
Підтримати ZN.ua

Безугла каже, що її не відкликали з посади заступниці голови оборонного комітету ВРУ, але хочуть

Одіозна депутатка заявила, що не здасться.

Народна депутатка зі «Слуги народу» Мар’яна Безугла відреагувала на інформацію, що її відкликали з посади заступниці голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. За словами «слуги народу», її ще не відкликали, але комітет рекомендує це зробити.

«Отже, щодо мого начебто «відкликання» з посади заступниці Комітету Верховна Рада України з питань національної безпеки, оборони та розвідки: рішення згідно із Законом може бути прийняте тільки в залі; це лише рекомендація від комітету», – написала Безугла у Facebook.

За її словами, члени комітету голосували за таке рішення за її відсутності. При чому Безугла заявила, що «не здасться ніколи».

Читайте також: Безугла працює на російську пропаганду – Штефан

Нагадаємо, Безугла виступила із заявою, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не зміг надати план задуму ведення війни на 2024 рік, через що вона закликала його піти у відставку. Варто наголосити, що перу Безуглої належить достатньо яскравих заяв, однак, попри її нульову політичну вагу, вона нічого не пише випадково.

Водночас секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко попередив, що вимагати план ведення війни – це дискредитація керівництва країни. Він нагадав, що заявами про нібито відсутність плану відзначилася не лише Безугла. Про це стверджували також і глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, і депутатка від «Голосу» Олександра Устінова.

Також днями Безугла звинуватила ЗСУ у бюрократії через що, начебто з фронту не проводять евакуацію тіл загиблих українських військових.

Вже колишній представник президента КСУ нардеп Федір Веніславський зазначив, що вважає неприпустимою діяльність і поведінку Безуглої. Він додав, її перебування у комітеті може становити загрозу національній безпеці. Також у березні він вимагав вивести народну депутатку з комітету через скандал із законопроєктом про можливість призначення міністром оборони військового.