UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бербок про пропозицію Путіна відновити переговори: "Це протилежно до миру"

На прохання припинити агресію Кремль відповідає лише новими звірствами, наголошують в Берліні. 

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок сумнівається, що на цьому етапі війни можна вийти з неї шляхом лише переговорів України та Росії. Під час інтерв'ю Neue Osnabrucker Zeitung вона зауважила, що подібні пропозиції російського президента Владіміра Путіна є протилежними миру. 

"Його пропозиція звучала приблизно так: "Ми пограбуємо вашу країну, поневолимо ваших громадян, а потім ви зможете підписати мир". Це протилежно до миру. Це терор і несвобода", - зауважила Бербок. 

Вона нагадала, що від 24 лютого країни та різні міжнародні організації просять Путіна припинити бомбардування України, та відповідає він протилежним.  

"Єдина відповідь російського президента - нові звірства", - сказала вона.

Читайте також: Рішення про відмову від переговорів з Росією Путіна є остаточним — Данілов

Нагадаємо, 30 вересня під час свого виступу у Кремлі з приводу анексії українських територій політичний лідер РФ Володимир Путін закликав Київ перейти до переговорів та "негайно припинити вогонь". У відповідь на це президент України Володимир Зеленський заявив про подання нашою країною заявки на вступ в НАТО. Він також зауважив, що про перемови з Росією можна забути, поки її президентом є саме Путін.