UA / RU
Підтримати ZN.ua

Bellingcat запише позицію ОП щодо зриву операції із затримання "вагнерівців" – джерело ZN.UA

За інформацією ZN.UA, в кінці березня фільм вийде в YouTube

За даними джерел ZN.UA з Офісу президента України, де уважно спостерігають за роботою Bellingcat над розслідуванням про провал операції із затримання групи «вагнерівців», час виходу фільму може бути перенесено на кінець березня. Спочатку планувалося, що фільм вийде 15 березня (але сам автор фільму Хрісто Грозєв ніколи не називав точної дати: в одному зі своїх інтерв'ю він казав про можливий вихід розслідування в лютому). Однак творці фільму вирішили провести додаткові зйомки.

За інформацією ZN.UA, в останні дні в Україні прибула знімальна група з Хрісто Грозєвим. Будуть записані інтерв'ю з низкою осіб, що входять в оточення експрезидента України Петра Порошенка. У їх числі й один з народних депутатів України, який активно коментував зрив операції по затриманню «вагнерівців». Але головне - під час додаткових зйомок командою Bellingcat буде записана позиція Офісу президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, що, за даними ЗМІ, глава ОП Андрій Єрмак особисто дзвонив автору фільму Хрісто Грозєву, з яким обговорював, як можна донести позицію Офісу. Його почули й сьогодні буде проведений запис.

За інформацією ZN.UA, в кінці березня фільм вийде в YouTube. Очікується, що повний варіант фільму вийде в липні на стрімінговому сервісі Netflix.

Читайте також: Нескоромний виводить Єрмака з-під удару у справі про злив спецоперації щодо «вагнерівців»

Детальніше про те, чому Зеленський так боїться розслідування Bellingcat про провал операції із затримання російських «вагнерівців», читайте в статті Володимира Кравченка "Дуже страшне кіно".