UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден пообіцяв допомогти Україні протистояти "принизливим загрозам"

Віце-президент США також наголосив, що в українських політиків зараз з'явилася історична можливість створити по-справжньому єдину країну.

Віце-президент США Джозеф Байден у вівторок в Києві висловив готовність допомогти Україні зменшити залежність від постачань енергоресурсів з Росії, передає агентство АП.

При цьому, за повідомленням сайту французької газети "Фігаро", віце-президент визнав, що для досягнення такої "енергетичної незалежності" буде потрібно чимало часу.

Окрім того, за даними АП, він запевнив, що Вашингтон підтримує Київ у прагненні протистояти "принизливим загрозам". У повідомленні не йдеться, про які саме загрози йде мова.

АП зазначає, що під час виступу перед українськими політичними лідерами Байден закликав їх "боротися проти ракової пухлини під назвою корупція". Віце-президент США також наголосив, що в українських політиків зараз з'явилася історична можливість створити по-справжньому єдину країну.

Як відомо, віце-президент США Джозеф Байден прибув до Києва, щоб підтримати нових лідерів України і попередити Росію про нові санкції, повідомили в адміністрації уряду США.

Під час зустрічі з виконуючим обов'язки президента України Олександром Турчиновим, що відбулася в будівлі Верховної ради, Байден обговорив підготовку до майбутніх президентських виборів в Україні.

Також Байден має провести зустріч з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, виступити перед народними депутатами України та поспілкуватися з представниками громадянського суспільства (близько 25 осіб), що представляють різні групи населення.

Окрім того відомо, що під час візиту Джозефа Байдена в Україні буде працювати група американських експертів, яка займається питаннями реверсних постачань газу.

З Києва ця група вирушить до Словаччини, Польщі та Угорщини, щоб працювати над питанням реверсних постачань в Україну, з акцентом на швидкі постачання для поповнення запасів. !zn

Читайте також:

США не поспішають поширювати свої санкції на Путіна

США попередили про нові санкції проти РФ "за кілька днів"

США дали Росії кілька днів на виведення сепаратистів зі сходу України