UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Батьківщина" готує позови до іноземних судів до прокурорів, що переслідували опозицію

"Батьківщина" готує позови до іноземних судів до прокурорів, які «фабрикували» кримінальні справи проти членів опозиції. Арсен Аваков заявив, що вже працює в цьому напрямку в Італії, оскільки європейські закони дозволяють звертатися з такими позовами.

Керівництво партії "Батьківщина" готує позови до прокурорів, які "фабрикували" кримінальні справи проти членів опозиції, заявив екс-глава Харківської області, голова Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков.

"Керівництво партії "Батьківщина" підготувало низку таких позовів. Вони будуть подані до іноземних судів з тієї простої причини, що до українських судів немає жодної довіри не тільки в опозиції, але і в жодної розсудливої розумної людини в Україні", - сказав Аваков в ефірі російської служби "Радіо Свобода" по телефону з Італії.

Він додав, що вже працює в цьому напрямку в Італії, оскільки європейські закони дозволяють звертатися з такими конкретними позовами.

Як повідомлялося, Аваков 31 січня був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням та зміною цільового призначення 55 га землі біля сел. Пісочин (Харківський р-н Харківської обл.), а також був оголошений у міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

27 березня була підтверджена інформація про затримання екс-голови ХОДА в Фрозіноне (Італія). У зв'язку з цим керівництво партії «Батьківщина» направило листа генеральному секретарю Інтерполу і уряду Італії з проханням врахувати «очевидне політичне мотивування» кримінального переслідування А.Авакова і звільнити його.

12 квітня суд Рима прийняв рішення про звільнення Авакова з-під варти, але рішення про екстрадицію ще не прийнято. Аваков очолював Харківську облдержадміністрацію з лютого 2004 по лютий 2010 року. !zn

Читайте також:

Європейський суд анонсував публічне слухання скарги Тимошенко

В Євросоюзі констатували системний характер відходу України від європейських цінностей


Американські юристи візьмуть з Мін'юсту $ 12 тис. за справу Тимошенко, «щоб на квитки вистачило»

Євросуд визнав арешт Луценка незаконним

Генпрокуратура Італії не бачить причин для екстрадиції Авакова в Україну (документ)

Апеляційний суд відмовився скасувати порушення кримінальної справи стосовно Авакова