UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Батьківщина" затвердила кандидатів від опозиції на довиборах до Ради

На партійному з'їзді "Батьківщини" було затверджено кандидатів від опозиції, які будуть балотуватися у народні депутати на довиборах до парламенту. Тимошенко у своєму письмовому зверненні до депутатів підкреслила, що вони не мають "морального права втратити перемогу".

З'їзд ВО "Батьківщина" почався з зачитування листа-звернення голови партії Юлії Тимошенко, повідомили у прес-службі партії.

Тимошенко звернулася до делегатів з'їзду фразою: "Сподіваюся, що найближчим часом я, як і раніше, буду особисто вести наші історичні з'їзди. Сподіваюся, що це моє останнє дистанційне звернення".

Ключовим гаслом звернення Тимошенко до делегатів з'їзду було те, що вона згодна і підтримує обрані кандидатури, в тому числі, і від інших опозиційних партій.

"Я прошу делегатів з'їзду підтримати попереднє рішення і затвердити Булатецького Миколу Івановича, Даценка Леоніда Миколайовича, Корнацького Аркадія Олексійовича та Романюка Віктора Миколайовича кандидатами у народні депутати України в 94-му, 132-му, 194-му та 197-му округах від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", і Юрія Левченка у 223-му окрузі від "Свободи", - зазначила Тимошенко.

В кінці свого звернення лідер "Батьківщини" підкреслила, що "втратити перемогу на "проблемних" округах ми не маємо морального права".

Після закінчення з'їзду член політради БЮТ Остап Семерак додав, що питання об'єднання "Батьківщини", "Фронту змін" і партії "Реформи і порядок" не піднімалося.

Відзначимо, що 16 жовтня, у Києві розпочався XXVII з'їзд партії ВО Свобода. Також вранці стартувала виборча кампанія з виборів. Раніше Партія регіонів відмовилася від висування кандидатів на з'їзді, вони підуть на вибори як самовисуванці.

Як повідомлялося, Верховна Рада 5 вересня призначила на 15 грудня повторні вибори народних депутатів у п'яти мажоритарних округах - №№94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область), 225 (Київ, Шевченківський район). Закон встановлює, що виборчий процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування.

Раніше у партії "Батьківщина" повідомили, що у найближчі дні проведуть з'їзд із висунення кандидатів у депутати у п'яти мажоритарних округах. При цьому, за словами народного депутата Павла Петренка, партія буде висувати в округах тих кандидатів, які вже перемогли у них на виборах в 2012 році.

26 вересня президент України Віктор Янукович підписав закон про повторні вибори у п'яти мажоритарних округах, призначених на 15 грудня. Закон встановлює, що виборчий процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування.

Як відомо, ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів народних депутатів у п'яти одномандатних округах 28 жовтня 2012 року. !zn

Читайте також:

Кандидатом від опозиції на повторних виборах у київському окрузі став свободівець Левченко

Регіонали поскаржилися, що опозиція вимагає для Тимошенко вибіркового правосуддя

У КВУ впевнені, що довибори до Ради у п'яти округах будуть складними і для влади, і для опозиції

"Батьківщина" і Партія регіонів готуються назвати імена кандидатів на довиборах до Ради

В Україні стартувала виборча кампанія у п'яти проблемних округах