UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Батьківщина" закликала регіоналів підтримати клопотання про помилування Тимошенко

Арсеній Яценюк закликав своїх колег із парламентської більшості "допомогти Віктору Федоровичу" озвучити заяву про помилування екс-прем'єра. Для цього, на думку Яценюка, депутати мають підписати клопотання про підтримку звернення місії Кокса - Кваснєвського.

Лідер фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Арсеній Яценюк просить парламентарів підтримати клопотання про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це він заявив на погоджувальній раді у парламенті у понеділок 7 жовтня.

За словами Яценюка, президент у понеділок зустрінеться з президентами низки європейських країн і, за сподіваннями опозиціонера, нарешті озвучить заяву про помилування екс-прем'єра.

"Для того, щоб допомогти Віктору Федоровичу зробити це, ми пропонуємо депутатам парламенту підписати клопотання про підтримку звернення місії Кокса-Кваснєвського", - заявив Яценюк.

Він офіційно звернувся за підтримкою до лідера правлячої фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова. На переконання Яценюка "більшість народних депутатів підтримає це питання".

ТАКОЖ: Соратник Тимошенко не виключає, що екс-прем'єра помилують 14 жовтня

Як відомо, 4 жовтня екс-голова Європейського парламенту Пет Кокс і колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський звернулися до президента України Віктора Януковича з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко.

Юлія Тимошенко у свою чергу заявила, що місія Європарламенту передала їй офіційну пропозицію про можливий виїзд до Німеччини для лікування. Екс-прем'єр-міністр України публічно прийняла цю пропозицію, враховуючи важливість для України підписання угоди з ЄС про асоціацію. !zn

Читайте також:

Луценко запропонував почати святкувати свободу Тимошенко і асоціацію з ЄС

Для вирішення проблеми Тимошенко в Партії регіонів вивчають досвід Польщі

Тимошенко прийняла пропозицію про лікування в Німеччині