UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Батьківщина" пообіцяла не заважати виступу Януковича у Раді 5 липня

Єфремов назвав умову приходу президента в Раду. Яценюк пообіцяв, що його фракція не буде заважати виступу Януковича.

Домовленості про те, що виступ президента Віктора Януковича у Верховній Раді відбудеться саме 5 липня, не було, а була обумовлена лише можливість такого виступу. Про це в ефірі "5 каналу" заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Президент сказав: у будь-який момент, коли ви забажаєте, щоб я виступив у парламенті, я можу прийти і виступити. Ніяких проблем з цим немає. Єдине, коли приходить керівник держави виступати в парламент, то його треба слухати і чути... а не улюлюкати", - заявив Єфремов.

У той же час лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк пообіцяв, що депутати його фракції не будуть перешкоджати виступу Віктора Януковича 5 липня у Верховній Раді України.

Так, на питання, чи були досягнуті домовленості між владою і опозицією про те, що опозиційні депутати не будуть блокувати трибуну сесійної зали ВР, коли президент прийде до парламенту з посланням, Єфремов відповів: "Яценюк сказав, що його фракція буде поводитися адекватно. Але дві інші фракції, я не знаю, як вони будуть поводитися".

Нагадаємо, 6 червня опозиція заблокувала роботу парламенту, вимагаючи, щоб президент особисто виступив у Раді з традиційним посланням про внутрішню і зовнішню політику (у цьому році Віктор Янукович передав депутатами текст документа у роздрукованому вигляді).

Зазначимо, що Віктор Янукович востаннє виступав з щорічним зверненням до парламенту 7 квітня 2011 року. !zn

Читайте також:

Лідер фракції ПР упевнений: Янукович прийде в Раду, якщо його будуть поважати

Янукович другий рік поспіль відмовився виступати перед депутатами, опозиція влаштувала у Раді демарш

Послання Януковича до Ради: Україні вдалося стримати негативний вплив європейської депресії