UA / RU
Підтримати ZN.ua

Батьки депутата Галушко за  час війни придбали кілька автомобілів на 200 тисяч доларів – розслідування

А ще вони звели маєток під Києвом, який начебто планують продати.

Сім’я депутата Верховної Ради Миколи Галушко за час повномасштабної війни придбала кілька автомобілів сумарною вартістю 200 тисяч доларів та спорудила будинок на 370 квадратних метрів неподалік від Києва, пише hromadske.

Журналісти зазначають, що депутат «Слуги народу» Микола Галушко, який був обраний у Броварах, за всі п’ять років проявляв мінімальну активність  у парламенті та відомий хіба тим, що у 2020 році нахамив поліції, яка його зупинила за порушення правил дорожнього руху, обізвавши правоохоронців «дебілами».

Водночас, попри мінімальну активність на посту депутата, у 2024 році Галушко спровокував хвилю розслідувань щодо приватної охоронної компанії «Шериф Захист», яка взимку виграла тендер на охорону ДП «Ліси України». Народний обранець  надіславши в Бюро економічної безпеки низку звернень, у яких заявляв про крадіжку бюджетних коштів та вимагав не просто перевірити «наведені ним факти», а й відкрити кримінальне провадження.

Як з’ясували журналісти, «Шериф Захист» є прямим конкурентом компанії «Венбест», що раніше охороняла майно ДП «Ліси України». Сам же «Венбест» є правонаступником охоронної компанії «Галід», якою раніше керував сам депутат, але у 2019 році переписав на батька. При цьому депутатська приймальня Галушко розташована в одному офісі із компанією його батька, яка тепер працює під назвою «Венбест».

Читайте також: Дружина голови департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка від початку війни заробила на квартиру в елітному ЖК Києва – Слідство.інфо

Що ж стосується майна депутата, то його в декларації майже немає. «Єдине» авто у користуванні Mercedes-Benz S500 2008 року належить його батькові Леоніду Галушко та було зареєстроване у листопаді 2022-го. Але це не єдиний автомобіль, який батько депутата придбав за два роки.

Так, від початку повномасштабного вторгнення офіційно Леонід Галушко купив:

Що ж стосується автомобіля матері, Land Cruiser на якому депутата колись зупинила поліція, то у 2021 році Галушко його продав і купив такий самий, який оформив на матір свого сина – Світлану Левчук. Жінка не фігурує в жодній декларації, але журналісти зазначають, що пара проживає спільно.

Ще один автомобіль уже у 2024 році записали на матір депутата,  Марину Галушко. Мова йде про електрокар Zeekr вартістю понад 50 тисяч доларів.

У розмові з журналістами жінка заявила, що мала кошти на таке авто, а зараз часом дає автомобіль у користування сину. При цьому здивувалась, він як депутат мав би вказувати таке користування чужим майном у декларації .

Читайте також: НАЗК почало моніторинг способу життя президента «Енергоатому», теща якого купила маєток під Києвом

Окрім низки авто батьки депутата за два останні роки збудували у селі Рожки під Броварами маєток. Самі ж вони мешкають неподалік, на тій самій вулиці через кілька будинків.

Ділянку з будинком  мати Галушко купила у 2020 році. Журналісти hromadske зазначають, що орієнтовна вартість такого майна на ринку складає понад 300 тисяч доларів. За твердженням жінки, маєток вона планує продати.

«Ми не можемо підтвердити чи спростувати правдивість її версії. Але можемо побачити оголошення про цей продаж. І констатувати, що за час повномасштабного вторгнення мати чинного нардепа придбала ділянку з будинком, який тепер продає за 650 тисяч доларів», - йдеться у розслідуванні.

При цьому журналісти зазначають, що коли запитали про статки батьків самого депутата, то він надіслав журналістам хамську відповідь та звинуватив їх у роботі на ФСБ.