UA / RU
Підтримати ZN.ua

Баррозу заявив про готовність ЄС розглянути дії Брюсселя щодо України

Президент Єврокомісії також відзначив "глибоку стурбованість у зв'язку з нещодавнім обмеженням основних свобод, включаючи свободу слова і свободу ЗМІ".

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє про готовність Євросоюзу "розглянути можливі дії" Брюсселя щодо України.

"Ми стурбовані розвитком подій в Україні і будемо продовжувати відстежувати їхній розвиток, як і оцінювати можливі дії ЄС і наслідки для наших відносин", - заявив він у Брюсселі, говорячи про ситуацію в Україні.

Президент ЄК також відзначив "глибоку стурбованість у зв'язку з нещодавнім обмеженням основних свобод, включаючи свободу слова і свободу ЗМІ".

У свою чергу, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск має намір обговорити з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу спільні дії Польщі та ЄС, включаючи застосування санкцій, у зв'язку з ситуацією в Україні.

"Стурбованість викликає, перш за все, спіраль насильства. Після смерті протестувальників події можуть ще більше радикалізуватися", - вважає Туск.

У зв'язку з цим він висловився за спільні дії ЄС і Польщі, "розумне та відповідальне використання засобів, якими володіє ЄС і Польща".

"Санкції щодо України будуть основним інструментом", - зазначив Туск і додав, що має намір провести розмову з Баррозу вже сьогодні, 22 січня. !zn