UA / RU
Підтримати ZN.ua

Баррозу закликав Путіна відмовитися від агресії щодо України

Голова ЄК закликав президента РФ відійти від шляху ескалації конфлікту.

Голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу провів в п'ятницю телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.

"В ході дуже відкритого обміну думками голова ЄК висловила глибоку стурбованість ситуацією в Україні", - повідомила прес-служба ЄС.

"Голова ЄК також закликав президента Путіна відійти від цього шляху, підкресливши, що важко говорити про співробітництво в умовах ескалації конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Також Баррозу також повідомив Путіну, що "засуджує свідоцтва того, що російські війська проводять операції на території України".

За словами голови Єврокомісії, ці події "суперечать зусиллям ЄС, спрямованим на пошук дипломатичного і прагматичного вирішення таких питань, як імплементація угоди про асоціацію, а також відносини між Росією і Україною в сфері енергетики".

"Європейський союз вже ясно заявив, що подальша дестабілізація України та регіону буде мати високу ціну", - сказав Баррозу.

За версією прес-служби Кремля, "обговорювалися подальші спільні дії за підсумками мінської зустрічі глав держав Митного союзу з президентом України та представниками Європейського союзу, в тому числі в контексті Угоди про асоціацію України з ЄС і транзиту російського природного газу через територію України".

Нагадаємо, глави держав і урядів зберуться на позачерговий саміт ЄС в Брюсселі 30 серпня. Як повідомила раніше канцлер ФРН Ангела Меркель, лідери Євросоюзу обговорять на саміті погіршення ситуації на сході України і можливе введення додаткових обмежувальних заходів стосовно Росії. !zn