UA / RU
Підтримати ZN.ua

Балога назвав законопроект про перевибори в проблемних округах "черговим розведенням кошенят"

На думку депутата, уряд, пропонуючи призначити перевибори в 11-му і 71-му округах, підмінив собою Конституційний суд і Верховну Раду.

Позафракційний депутат Віктор Балога виступив проти ухвалення розробленого Кабміном законопроекту про перевибори в "проблемних" округах.

Політик зазначив, що крім п'яти округів, у яких Центрвиборчком відмовився визнати результати голосування, документ передбачає перевибори в округах Павла Балоги та Олександра Домбровського, позбавлених мандатів рішенням Вищого адмінсуду.

"Уряд підмінив собою Конституційний суд, тому що рішення щодо Павла Балоги та Олександра Домбровського ще немає (або є, але його ховають під сукном), і Верховну Раду, тому що парламент не голосував за позбавлення їх мандатів", - зазначив Віктор Балога в своєму Facebook.

За словами депутата, Кабмін "змішав гірчицю з повидлом" - вписав в один законопроект 11-й і 71-й округи, до тих п'яти, де не встановлено результати голосування.

"Є підстави вважати, що цей проект внесуть на розгляд ВР найближчим часом. І будуть пропонувати чергове "розведення кошенят" - голосувати за всі округи пакетом. Я сподіваюся в опозиції і в тієї невеликої кількості незалежних позафракційних депутатів вистачить мудрості не підтримувати таку постановку питання. Тому що справа не в Балозі і не в Домбровському. Питання в запуск пілотної версії розправи над будь-яким депутатом", - вважає Віктор Балога.

Як повідомлялося, Вищий адмінсуд України 8 лютого визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах №11 (Вінниця) і №71 (Закарпатська обл.) де обрані відповідно Домбровський і Балога, визнав відсутність у них депутатських повноважень і статусу, а також зобов'язав ЦВК провести повторні вибори у цих округах.

Представники Павла Балоги заявили про намір оскаржити це рішення в Європейському суді з прав людини.

Кабінет міністрів 13 травня схвалив законопроект про порядок проведення виборів у "проблемних округах", розроблений Міністерством юстиції. !zn

Читайте також:

Кабмін схвалив законопроект про перевибори в сфальсифікованих округах

США закликали Україну якнайшвидше провести перевибори в проблемних округах

Яценюк звинуватив ЦВК у змові з адміністрацією президента