UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байдена стримує внутрішнє відчуття стосовно Росії як сильного ворога – оглядач

Президент США вважає РФ прямою спадкоємицею СРСР, яку «не варто злити».

Чинний президент США Джо Байден дотримується сформованого ще у 1970-х роках погляду на Росію, яку вважає прямим спадкоємцем СРСР і сильним ворогом, тому утримується від активної допомоги Україні та вважає, що Київ має перейти до переговорів із Москвою, пише у статті «Чи «згорять» 1 жовтня американські мільярди для України» оглядач відділу міжнародної політики ZN.UA Володимир Кравченко.

Зокрема, в одному із досліджень певного аналітичного центру, підготованому до Вашингтонського саміту НАТО, зазначалось, що Україні для перемоги слід надати 900 млрд дол допомоги, а сама країна повинна збільшити чисельність армії. Для адміністрації Байдена  це означає, що Україні краще вести переговори з Росією.

Автор вказує, що хоча операція ЗСУ у Курській області Росії показала відсутність «червоних ліній» у Кремля, для Байдена окреслені Путіним межі значать більше, ніж для молодих представників його адміністрації.

«Можливо, в разі перемоги Камали Гарріс США займе жорсткішу позицію стосовно Росії й надасть масштабнішу підтримку Україні. Зрештою, надання оборонної допомоги Україні — це питання стратегічних цілей не лише нашої країни, а й США», - припускає Кравченко та додає, що Байдена, як представника старої гвардії, паралельно лякає перспектива розвалу Росії внаслідок перемоги України.

Читайте також: Член Конгресу США назвав "підтримку" Путіна Гарріс "типовою маніпуляцією" — The Hill

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Україна має власну зброю для глибоких ударів по Росії, яка перевищує можливості американських далекобійних ракет ATACMS.

Чому західні партнери України не дають нам ракети дальністю до 500 км? Чому так бояться, що Київ ударить ними вглиб території Росії? Про те, чи змінить Захід свою позицію, які аргументи Києва можуть уплинути на наших західних партнерів, – у статті Володимира Кравченка "Далекобійні ракети. Шість причин, через які США не дають Україні бити вглиб Росії".