UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден закликав американців негайно залишити Україну

Президент США знову підтвердив, що не відправить в Україну американських солдатів, оскільки це може призвести до світової війни.

Президент США Джо Байден звернувся до громадян Сполучених Штатів із вимогою залишити Україну використовуючи приватні види транспорту, оскільки Росія, як і раніше, загрожує вторгненням. Про це президент США повідомив в інтерв'ю NBC News.

Байден закликає американців залишити Україну і каже, що відправка військ для евакуації означатиме початок "світової війни", він також закликав усіх американців, які залишаються в Україні їхати, оскільки Росія продовжує загрожувати вторгненням.

"Американські громадяни повинні виїхати зараз", — сказав Байден в інтерв'ю ведучому NBC News Лестеру Холту.

Не схоже, що ми маємо справу з терористичною організацією, як у Афганістані. Ми маємо справу з однією з найбільших армій у світі. Це зовсім інша ситуація, і все може швидко піти за божевільним сценарієм”, — зазначив Байден.

Холт запитав Байдена, який сценарій може спонукати його направити війська для порятунку американців, які біжать із країни. Байден відповів:

"Ні. Це означатиме початок світової війни, якщо американці та росіяни почнуть стріляти один в одного. Ми знаходимося в зовсім іншій ситуації, ніж будь-коли”, — заявив Байден.

Окремо в четвер Держдепартамент опублікував попередження про те, що США "не зможуть евакуювати громадян США у разі воєнних дій Росії будь-де в Україні".

 

Учора покинути Україну неосновним працівникам своєї дипмісії порадив Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров.

29 січня посольство США в Україні знову звернулося до громадян США з рекомендацією залишити територію України через збільшені загрози воєнних дій Росії. Американцям, які перебувають в Україні, запропонована дорожня карта з переліком країн, через які можна повернутися в США.

Читайте також: Байден прокоментував від'їзд членів сімей співробітників посольства США з України

Двома днями раніше на брифінгу речник Білого дому Джен Псакі заявила, що США продовжують наполягати на тому, що американцям необхідно негайно залишити територію України.