UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден та Шольц не визнають легітимність зміни кордонів України за підсумками війни

Росію закликають припинити війну та вивести війська.

Сьогодні канцлер Німеччини Олаф Шольц провів телефонні переговори із президентом США Джо Байденом. У центрі уваги була агресивна війна Росії, що триває, проти України й підтримка Києва в його війні проти РФ. Обидва лідери заявили, що не визнають легітимність жодних кроків, що суперечать територіальному суверенітету та цілісності України. Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду ФРН.

Лідери погодилися з тим, що Україна має й надалі отримувати суттєву та постійну підтримку у здійсненні свого законного права на самооборону. Росію, як і раніше, наполегливо закликають до негайного припинення бойових дій в Україні, виведення військ з території України та, таким чином, відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Шольц і Байден рішуче засудили нещодавні заяви російського керівництва про дискредитацію демократично легітимного українського керівництва.

Крім того, Шольц повідомив, що глава МЗС ФРН Бербок найближчим часом відвідає Україну.

Читайте також: Посол України відповів Шольцу на його небажання їхати до Києва

Раніше повідомлялося, що федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц обіцяє, що санкції проти Росії можна буде зняти лише у випадку, якщо з цим погодиться Україна.