UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден: Путін прорахувався, намагаючись захопити Україну

Президент США вважає Путіна раціональним актором, який припустився фатальної помилки.

Президент США Джо Байден вважає президента Росії Владіміра Путіна «раціональним актором», який, тим не менш, прорахувався у своїй здатності вторгнутися в Україну та підкорити її народ. Про це Байден заявив в ексклюзивному інтерв’ю CNN.

Водночас, цілі російського президента, викладені ним у промові, яка передувала початку повномасштабного вторгнення, Джо Байден назвав смішними.

«Ви послухайте, що він говорить. Йому кортить бути лідером Росії, яка об’єднала всіх російськомовних. Я вважаю, що це ірраціонально», — сказав Байден.

За словами Байдена, Путін помилково вірив, що українці підкоряться російському вторгненню — це його судження було спростоване шаленим опором всередині країни.

«Я вважаю, що виступ, його цілі не були раціональними. Я думаю, він очікував що його зустрінуть з розпростертими обіймами, що це дім Матушкі-Росії в Києві. Я думаю, що він просто прорахувався», — сказав Байден.

Читайте також: Путін намагався уникнути явного зв'язку між трьома ключовими меседжами у своєму зверненні – ISW

Раніше Байден заявив, що США намагаються знайти «вихід» для Путіна і стурбовані тим, що його погрози застосувати тактичну ядерну зброю реальні і можуть призвести до «Армагеддону».

Канцлер Німеччини Олаф Шольц також вважає, що у своїй війні Путін робить помилки за помилками: він міг би негайно покласти їй край, вивівши свої війська, а потім розпочавши переговори з Києвом.