UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден прибув до Варшави та зустрівся з Дудою

Байден виступить із промовою в Королівському замку.

Президент США Джо Байден зустрівся з польським колегою Анджеєм Дудою у Варшаві, інформує канцелярія польського президента.

За інформацією польських ЗМІ, переговори між Байденом та Дудою триватимуть приблизно півтори години. Після переговорів президент США виступить із промовою в Королівському замку.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що промова Джо Байдена у Варшаві у вівторок, 21 лютого, буде "ствердною заявою про цінності", а не відповіддю на звернення президента РФ Владіміра Путіна до Федеральних зборів РФ.

Читайте також: NYT: Таємний візит Байдена в Київ - передвісник більш прямого протистояння з Путіним

Візит президента США до Києва під час війни продемонстрував на найвищому рівні дипломатію меседжів. Можливо, фраза Джо Байдена "Минув рік. Київ вистояв. Україна вистояла. Демократія вистояла" не займе в аналах історії місце поряд з "Я — берлінець" Джона Кеннеді, але почути її від президента США у Києві українцям було важливо. Байден поставив Україну у центр своєї концепції глобального протистояння демократії та авторитаризму.

Але яким він бачить закінчення війни Росії проти України, читайте в статті експосла України в США Олега Шамшура "Байден в Києві надіслав сигнал Путіну. Але без відповіді залишилося ключове питання".