UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден під час візиту до Німеччини цього тижня зустрінеться Шольцом, Макроном і Стармером — CNN

Зустріч мала відбутися минулого тижня, але Байден відклав свою закордонну поїздку через ураган “Мілтон” у США.

Очікується, що президент США Джо Байден зустрінеться з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером у Берліні цього тижня, повідомляє CNN, посилаючись на слова трьох західних чиновників.

Читайте також: Шольц прокоментував відмову Байдена прилетіли у Німеччину

США, Німеччина, Британія і Франція є найважливішими постачальниками зброї для України в її обороні проти агресії Росії, надавши з лютого 2022 року близько 90 мільярдів доларів прямої військової підтримки, згідно з даними Кільського інституту світової економіки.

Читайте також: У німецькому уряді підтвердили візит Байдена до ФРН

Чотири лідери планували зустрітися минулого тижня, а також відвідати засідання у форматі “Рамштайн”, у якому мав взяти участь і президент України Володимир Зеленський, але зустріч була скасована, оскільки Байден відклав свою закордонну поїздку через ураган “Мілтон”, що насувався на південний схід США. Байден пообіцяв перенести поїздку до Німеччини, але перспективи зустрічі були неясними.

Останніми тижнями Зеленський намагається заручитися підтримкою на захист своєї країни від Росії, адже президентські вибори в США поставили під питання стабільність військової допомоги.