UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден не висував умов Зеленському - посольство США

У посольстві зазначають, що нинішня адміністрація США вже приділила багато уваги Україні

США не висували президенту України Володимиру Зеленському умови для того, щоб відбулася телефонна розмова з главою Білого дому Джо Байденом.

Про це РБК-Україна заявив офіційний представник посольства США в Україні Даніель Лангенкамп, наголосивши, що Байдену ще потрібен час, але дзвінок обов'язково відбудеться.

"Дзвінок буде. Ми впевнені в цьому. Президент Байден чітко заявив про свою прихильність відносин з усім світом і підтвердив, що є вірним другом України", - зазначив Лангенкамп.

За його словами, нинішня адміністрація США вже приділила багато уваги Україні. Він також нагадав, що держсекретар Ентоні Блінкен особисто зацікавлений у взаємодії з українською стороною. Упродовж лютого він розмовляв з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, а міністр оборони США Ллойд Остін - з українським колегою Андрієм Тараном.

Лангенкамп також заперечує, що США висували якісь вимоги президенту Зеленському.

"Україна є партнером, і відповідно до нашими стосунками з усіма нашими партнерами ми не висуваємо вимог і не ставимо умов. Ми натхнені тим, що Зеленський в останні тижні робить рішучі дії проти шкідливих інтересів, які тягнуть Україну вниз", - додав він.

Нагадаємо, раніше Washington Post написала про те, що адміністрація Байдена відкладає його телефонна розмова з Зеленським, чекаючи активних дій.

Раніше джерела ZN.UA в Офісі Зеленського повідомляли про те, що главу держави відсутність дзвінка вельми нервує .

Нагадаємо, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що США продовжать роботу з Україною щодо широкого спектру загальних інтересів. Вона запевнила, що нове керівництво США активно підтримує Україну. Також Квін позитивно оцінила зобов'язання Зеленського провести комплексну судову реформу.

10 березня на Київському безпековому форумі представили 12 пунктів стратегічного партнерства США і України. Автори документа впевнені в тому, що прихід до влади Джо Байдена відкриває можливість поглибити стратегічне партнерство і зобов'язання між Вашингтоном і Києвом, а також просувати інтереси обох держав.