UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден готовий поспілкуватися з Зеленським та Путіним

Американський президент оцінює таку можливість, як цілком імовірну.

Президент США Джо Байден заявив, що він розглядає можливість поговорити з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Росії Владіміром Путіним на тлі напруженості між двома країнами, повідомляє Reuters.

У Нантакеті, штат Массачусетс, де Байден із сім'єю проводить День Подяки, на запитання журналістів чи планує президент поспілкуватися зі своїми колегами з України та Росії, зважаючи на нагнітання ситуації Росією біля кордону з Україною, Байден відповів: “Вірогідно”.

Раніше представник Білого дому Джен Псакі заявляла, що контакти президентів США та РФ Джо Байдена та Владіміра Путіна у найближчому майбутньому можливі, оскільки вони домовилися підтримувати зв'язок.

Читайте також: Байден вперше зателефонував Путіну: говорили про Україну та ядерну зброю

Вперше Путін та Байден зустрілися у червні 2021 року в Женеві. Повідомлялося, що вони домовилися про проведення робочих контактів з низки питань, у тому числі щодо кібербезпеки та дипломатичного конфлікту.

У вересні президент України Володимир Зеленський розповів про телефонну розмову з Байденом, у якій він намагався переконати президента США у необхідності надати Україні ПДЧ та членство в НАТО у майбутньому.