UA / RU
Підтримати ZN.ua

Багатьох "слуг народу" у Верховній Раді перекупили: Ясько розповіла про тиск колег і Офісу Зеленського

Наприклад, на неї тиснули через те, що вона не голосувала за призначення Сергія Шкарлета

У президентській фракції «Слуга народу» у Верховній Раді багатьох депутатів перекупили або вони самі продалися за швидкі дивіденди.

Про це заявила Єлизавета Ясько, яку зняли з посади голови української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи в коментарі "Радіо Свобода".

За її словами, серед цих людей є і члени делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Також Ясько каже, що делегати ПАРЄ раптом почали говорити про пошук компромісів у спілкуванні з Росією.

"Можна говорити про деякі членах делегації ПАРЄ, які раптом почали говорити, що ми не можемо виходити з антиросійською порядком денним", - пояснила Ясько, додавши, що такого раніше не було.

Крім того, вона каже, що отримувала "попередження" від колег по фракції, керівництва Офісу президента і парламенту.

За словами нардепа, на неї тиснули через те, що вона не голосувала за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і за представників Верховної Ради в конкурсній комісії з обрання голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"З приводу САП, там були кандидати, яких пропихували ОПЗЖ з моїми колегами зі "Слуги народу". Вони всі були зацікавлені самі, щоб захищати цю корупцію, а не навпаки, боротися за те, щоб її не було", - сказала вона.

11 січня делегація України в ПАРЄ переобрала голову. Єлизавету Ясько замінила її колега по фракції «Слуги народу» Марія Мезенцева. Зняття Ясько підтримали депутати від «Слуги народу», групи «За майбутнє» та проросійської «Опозиційною платформи - За життя».

Ясько очолювала делегацію з вересня 2019 року.