UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров: Опозиція вже програла місцеві вибори

Голова Партії регіонів, прем'єр-міністр України Микола Азаров пропонує опозиції не нагнітати ситуацію перед виборами і вирішувати всі проблеми, що стосуються реєстрації кандидатів і проведення виборів у місцеві органи влади, в судовому порядку. Про це він заявив у суботу, 23 жовтня, на брифінгу.

Голова Партії регіонів, прем'єр-міністр України Микола Азаров пропонує опозиції не нагнітати ситуацію перед виборами і вирішувати всі проблеми, що стосуються реєстрації кандидатів і проведення виборів у місцеві органи влади,   в судовому порядку. Про це він заявив у суботу, 23 жовтня, на брифінгу.

«Представники опозиції розуміють, що вибори програні ними після тих років хаосу, в який вони вкинули країну. По-іншому не може бути. Невже хтось із розумних людей буде голосувати за ті партії, які протягом п'яти років окрім хаосу та анархії нічого країні не дали? Я не думаю. І тому вони зараз нагнітають ситуацію, виступають із заявами, що хтось їм перешкоджає», - заявив Азаров.

Він підкреслив, що і уряд, і президент вжили низку заходів для забезпечення прозорих і демократичних виборів, зокрема, запрошені міжнародні спостерігачі, Мін'юсту доручено аналізувати всі скарги на відмову в реєстрації кандидатів, головам місцевих адміністрацій і державним ЗМІ доручено забезпечити рівні умови для кандидатів.

«Мені хотілося б, щоб були конкретні факти з їх (опозиції - ред.) боку: де, в якій області, на якій ділянці когось не реєструють. Я дав вказівку міністру юстиції розглянути всі скарги щодо реєстрації. Якщо органи Мін'юсту з якихось встановленим законами порядків відмовляють у реєстрації - є суд. Ніщо не заважає нашим опонентам звернутися до суду і в судовому порядку розглянути ці питання. Наскільки мені відомо, ці питання суди оперативно розглядають. Будь ласка, нехай звертаються і вирішують», - заявив Азаров.

При цьому він запропонував представникам опозиції згадати, як проходили вибори президента України, коли сьогоднішня опозиція була при владі. «Нехай вони згадають, як вони, будучи при владі, проводили вибори президента України і як вони нам перешкоджали, які вони нам створювали перешкоди і перепони. Однак ми навіть в тій ситуації не вдавалися до брехні і обману», - заявив Азаров.

Прем'єр підкреслив, що Україна - правова держава, і висловив упевненість, що вибори 31 жовтня пройдуть чесно і прозоро. «Влада як ніколи зацікавлена у чесних і прозорих виборах. І саме такі вибори у нас і відбудуться. Це однозначно», - заявив Азаров.

Вибори до місцевих органів влади призначені на 31 жовтня.

За матеріалами УНІАН