UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров за зачиненими дверима радився з міністрами, як звільнити захоплені адмінбудівлі

Ініціативи міністра юстиції щодо надзвичайного стану не торкалися, і окремо питання захоплення будівлі Міністерства юстиції не обговорювалося, запевнив прес-секретар прем'єра.

На нараді у прем'єр-міністра Миколи Азарова в понеділок не обговорювали ініціативу міністра юстиції України Олени Лукаш про звернення до Ради національної безпеки і оборони щодо введення надзвичайного стану в країні, повідомив прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко.

"Сьогоднішня нарада у прем'єра пройшла у звичайному робочому режимі. Ініціатива міністра юстиції з надзвичайного стану не піднімалася, і окремо питання захоплення будівлі Міністерства юстиції не обговорювалося", - сказав Лук'яненко.

У той же час, він зазначив, що на нараді обговорювали питання необхідності ухвалення правових дій для звільнення захоплених активістами урядових будівель, оскільки це незаконно і неприпустимо.

Як відомо, активісти руху "Спільна справа" в неділю ввечері захопили будівлю Мін'юсту на вул. Городецького, 13. Міністр юстиції Олена Лукаш в телезверненні попросила протестувальників, які захопили будівлю, звільнити приміщення, в іншому випадку вона має намір звернутися до РНБО щодо обговорення питання про введення в країні надзвичайного стану.

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко намагався переконати активістів "Спільної справи" залишити приміщення Мін'юсту, але це йому не вдалося. !zn

Читайте також:

Активісти Майдану не збираються звільняти Мін'юст: Ми вже нічого не боїмося

Азаров без сторонніх очей заслухає доповідь МВС про ситуацію в Україні

Лукаш пригрозила протестувальникам введенням надзвичайного стану за захоплення Мін'юсту