UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров вважає, що мав повне право призупинити підготовку до асоціації з ЄС

Прем'єр висловив упевненість, що пройде якийсь час, будуть усунені спірні питання, які на сьогоднішній день є і є для України життєво важливими і тоді і буде підписана Угода.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що Україна має повне право прийняти рішення про припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

"Україна проявила свою власну думку. Переговори про укладення цієї угоди велися п'ять років, а воно могло бути підписана в 2010 році, в 2011, 2012 і 2013. були різні причини, за якими воно відкладалося, і ніхто з цього не робив ніякої сенсації, тому що вони відкладалися не з нашої причини. А тепер вони були відкладені з нашої причини. Так у чому тут історичність моменту?", - сказав він в ефірі програми "Шустер live" у п'ятницю, 22 листопада.

Прем'єр висловив упевненість, що пройде якийсь час, будуть усунені спірні питання, які на сьогоднішній день є і є для України життєво важливими і тоді і буде підписана Угода.

"Чому ми не в праві прийняти те рішення, яке на сьогоднішній момент відповідає нашим національним інтересам", - зазначив він.

Нагадаємо, у четвер стало відомо про рішення уряду призупинити процес підготовки до укладення асоціацію між Україною та ЄС.

Як наголошується в розпорядженні, призупинення потрібна для "більш детального вивчення і опрацювання комплексу заходів, які необхідно здійснити для відновлення втрачених обсягів виробництва і напрямків торговельно-економічних відносин з Російською Федерацією".

Український уряд має намір "запропонувати Європейському Союзу і Російської Федерації утворити комісію на тристоронній основі для опрацювання комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва".

В Кремлі вже заявили про готовність до тристоронніх переговорів з Україною та ЄС у торговельно-економічній тематиці. !zn

Читайте також:

Львівська міськрада вимагає від Януковича звільнити Азарова і підписати асоціацію

Єфремов в 2,5 рази завищив озвучену Азаровим суму втрат від зниження товарообігу з РФ

Азаров назвав припинення асоціації єдино можливим тактичним ходом

Опозиція пообіцяла зареєструвати проект постанови про відставку уряду