UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров вирішив не пов'язувати європейську інтеграцію з долею Тимошенко

Україна проти того, щоб їй диктували її поведінку. Про це прем'єр-міністр Азаров заявив в інтерв'ю французьким ЗМІ.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров закликав не пов'язувати європейську інтеграцію з долею колишньої глави уряду Юлії Тимошенко. Про це він повідомив в інтерв'ю газеті Le Figaro.

"Нам дають поради, нас слухають, ми ведемо діалог, але я не буду пов'язувати європейську інтеграцію з долею Юлії Тимошенко. Під час зустрічей з європейськими лідерами ця тема, в кращому випадку, знаходиться на останньому місці, і я не хочу витрачати час на відповіді, пов'язані з цією дамою", - підкреслив прем'єр-міністр України.

Він додав також, що Україна проти того, щоб їй диктували її поведінку: "Всі спроби диктувати нам нашу поведінку приречені на провал".

Водночас Азаров висловив упевненість, що угоду про асоціацію з Європейським союзом у листопаді 2013 року буде підписано, насамперед тому, що вона має комерційний характер.

"Більшість європейських країн розуміють важливість нашого геостратегічного положення. Вони також знають, що наші східні партнери мають альтернативу, пропонуючи нам приєднатися до Митного союзу. У будь-якому випадку ми будемо зміцнювати наші з ними стосунки, завдяки яким ми вже здійснюємо 40% нашої торгівлі. Ми ніколи не відмовимося від таких перспектив", - резюмував він.

Зазначимо, що в Брюсселі наполягають, що для безперешкодного підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі Києву необхідно знайти рішення у справі Тимошенко, засудженої на 7 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2008 році. !zn

Читайте також:

Юрист розповів, що потрібно для лікування Тимошенко за кордоном

В Євросоюзі очікують компромісу влади та опозиції щодо Тимошенко

МОЗ запевнило, що Тимошенко не потрібна операція

Кваснєвський повідомив, що шанси на звільнення Тимошенко до осені є