UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров у відеозверненні повідомив, що пожертвував своїми амбіціями заради цілісності України

Своє рішення подати у відставку з посади прем'єр-міністра Микола Азаров назвав "дуже важким, але відповідальним". За його твердженням, для нього "дійсно амбіції ніколи не стояли на першому місці", а, будучи прем'єром, Азаров "чесно працював на благо України".

Відставка прем'єр-міністра разом із рішенням Верховної Ради про скасування законів від 16 січня створюють достатню основу для компромісу і завершення кризи в Україні. Про це заявив сам Микола Азаров у відеозверненні, яке оприлюднено на його офіційному сайті у вівторок увечері, 28 січня.

"Дорогі співвітчизники! Сьогодні я прийняв для себе дуже важке, але разом з тим відповідальне рішення подати у відставку з посади прем'єр-міністра. Я прийняв це рішення, тому що я хотів забезпечити можливість всім нашим політичним силам досягти згоди, досягти компромісу і завершити ту кризу, яка почалася. Ті рішення, які прийняла Верховна Рада, створюють разом з моїм рішенням достатню основу для компромісу", - йдеться в офіційній заяві Азарова, відеоверсію якої розміщено на його офіційному сайті.

Звертаючись до громадян України, екс-прем'єр підкреслив, що для нього "єдність, цілісність нашої країни, можливість успішного її розвитку - найголовніше".

"Амбіції - це другорядне", - запевнив він.

Азаров також залишив запис для своїх шанувальників на сторінці у Facebook, подякувавши "за слова підтримки і розуміння того, чим викликано це рішення".

"Для мене дійсно амбіції ніколи не стояли на першому місці. Будучи прем'єр-міністром, я чесно працював на благо України, але вважаю, що якщо в дану хвилину заради єдності країни, її благополуччя, миру та злагоди необхідна моя відставка, заради цього я й прийняв таке рішення", - написав він.

Азаров також знову висловив "глибоку подяку" президенту Віктору Януковичу і Верховній Раді, які "всі ці чотири роки підтримували уряд у проведенні складних реформ, складних перетворень".

"Я можу чесно дивитися (в очі) нашим громадянам: країна в умовах світової економічної кризи впоралася з багатьма проблемами, які стояли у неї на шляху. Спасибі вам за увагу, дякую за довіру", - підсумував Азаров. !zn