UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров пообіцяв підписувати тільки вигідні угоди

Угода про асоціацію з ЄС призвела б до непоправних втрат для України, запевняє прем'єр: Крім безробіття і закриття виробництв, скорочення зарплат і пенсій така угода спричинила б підвищення тарифів на ЖКГ, знецінення гривні, зупинку підтримки сільського господарства з боку держави.

Українська влада продовжує курс на євроінтеграцію, але будуть підписувати тільки ті угоди, які будуть в інтересах країни і українців, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Уряд і президент України продовжують євроінтеграційний курс, але перш за все ми всі повинні діяти і підписувати будь-які угоди та домовленості в інтересах України та її народу", - написав Азаров у блозі на своєму персональному сайті в середу, 18 грудня.

Він закликав українців думати раціонально в даній ситуації і не піддаватися на популістські гасла опозиціонерів.

"І як зараз не згадати опозиціонерів, на відповідальності яких лежить підписання кабальної угоди у 2009 році? Вони і зараз, навіть після підписання пакету угод вчора, продовжують свою згубну для країни діяльність, намагаючись дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в країні. Їм би варто було зменшити свої політичні амбіції і зі сцени розповісти правду про те, що на даному етапі підписання Угоди про асоціацію з ЄС призвело б до непоправних втрат для України", - зазначив прем'єр.

"Адже зараз, крім безробіття і закриття виробництв, скорочення зарплат і пенсій така угода спричинило б підвищення тарифів на ЖКГ, знецінення гривні, зупинку підтримки сільського господарства з боку держави. Та хіба можуть відповідальні політики, які дійсно піклуються про долю країни і про людей, таке допустити?", - додав він.

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що підготовка Угоди про асоціацію з Європейським Союзом була проведена з порушенням національних інтересів України, а виконавці будуть відсторонені від подальшого процесу підготовки цієї угоди. !zn

Читайте також:

Азаров розповів про "жорстокої реальності" угоди з ЄС

Азаров заявив, що Росія врятувала Україну від банкрутства

Меркель залишила в силі пропозицію для України підписати асоціацію з ЄС