UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров подав у відставку

Азаров попросив Януковича прийняти його відставку " з метою створити додаткові можливості для суспільно - політичного компромісу , заради мирного врегулювання конфлікту".

Прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"З метою створити додаткові можливості для суспільно-політичного компромісу, заради мирного врегулювання конфлікту, я прийняв особисте рішення просити президента України прийняти мою відставку з посад прем'єр-міністра України", - йдеться в заяві Азарова.

За його словами, "конфліктна ситуація, що склалася в державі, загрожує економічному і соціальному розвитку України, несе в собі загрозу всьому українському суспільству і кожному громадянину".

"Уряд під час протистояння робив усе для мирного вирішення конфлікту. Ми робили і робимо все, щоб не допустити кровопролиття, ескалації насильства, порушення прав громадян. Уряд забезпечував функціонування економіки та системи соціального захисту в екстремальних умовах. Однак гострота і небезпека конфлікту для наших громадян, для долі України вимагають додаткових відповідальних кроків", - підкреслив прем'єр.

"Сьогодні найважливіше - зберегти єдність і цілісність України. Це набагато важливіше, ніж будь-чиї особисті плани чи амбіції. Саме тому я прийняв це рішення", - резюмував він.

Відзначимо, що відставка прем'єра тягне за собою відставку уряду.

Як відомо, відставка персонально прем'єра Азарова і уряду в цілому є однією з головних вимог опозиції до президента Віктора Януковича, висунутих як умови врегулювання громадянського конфлікту.

Сам Янукович під час переговорів з опозицією запропонував лідеру фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку пост прем'єр-міністра, лідеру фракції "УДАР" Віталію Кличку - посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань. Однак опозиція від цієї пропозиції відмовилася.

Відзначимо також, що самі регіонали повідомляли, що на засіданні фракції вони підтримали пропозицію про відставку уряду. !zn

Читайте також:

Кличко не хоче працювати в уряді за президента Януковича

Яценюк не погодився очолити уряд

Прем'єр Польщі розповів Яценюку про плани ЄС щодо України

Яценюк заявив про готовність опозиції очолити Кабмін після виконання вимог Майдану