UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров обурився розгоном Євромайдану у Києві: влада не зацікавлена в такому сценарії

Прем'єр вкрай стурбований і обурений тією ситуацією, яка сталася сьогодні вночі. За його словами, для розслідування подій на Майдані створена оперативно-слідча група.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вкрай обурений розгоном Євромайдану в ніч на суботу. Про це глава уряду написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Ті відомості з різних сторін, які у мене є на даний момент, не дозволяють зробити однозначні висновки: хто несе відповідальність за цю провокацію. Тому створена оперативно-слідча група за участю працівників прокуратури, яка дасть кваліфіковану правову оцінку всіх учасників конфлікту. Об'єктивну оцінку, незважаючи ні на що. Переконаний, що це буде зроблено, оскільки всі дії, всі події задокументовані", - зазначив він.

За словами прем'єра "цій групі поставлено завдання провести розслідування в максимально стислі терміни і дати суспільству чітку відповідь: хто, за що і яке покарання має понести".

"Зараз ясно одне: хто абсолютно не зацікавлений у такому сценарії, що розвернувся, так це влада. Навпаки, наше завдання - зберегти спокій і стабільність в країні. Я не раз говорив і повторю: люди, які законно і мирно висловлюють свій протест - це наші співгромадяни, права яких ми зобов'язані захищати. Ці люди висловлюють підтримку європейської інтеграції, тобто, тієї політики, яку проводили і будуть проводити президент і уряд. Ми цінуємо їхню думку, їх позицію і ведемо з ними діалог, як і з іншими членами нашого суспільства", - написав він.

Азаров закликав громадян не піддаватися на провокації, не вірити всіляким чуткам, тверезо і зважено оцінювати факти, відокремлюючи їх від домислів".

Нагадаємо, вночі спецпідрозділ "Беркут" жорстоко розігнало Євромайдан в Києві: 35 учасників акції були затримані, стосовно них складено адмінпротоколи, які суд розглядатиме в понеділок; 35 побитих учасників акції звернулися до лікарів за допомогою. !zn

Читайте також:

Мітингувальники зміцнили у Азарова впевненість у правильності проведеного курсу

Азаров хоче від студентів не емоцій, а розважливості

Богословська заявила про вихід з Партії регіонів

Опозиція вимагає дострокових виборів президента і парламенту