UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров не думає, що Янукович розповідав про шантаж з боку Росії

Азаров назвав вільною інтерпретацією висловлювань Януковича інформацію про те, що Київ взяв паузу в підготовці до підписання угоди з ЄС через економічного тиску Росії.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що радник президента Литви Йовита Нялюпшене передала неточні слова президента України Віктора Януковича про причини призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію в Євросоюзі.

"Я не думаю, що наш президент саме так говорив", - сказав він в ефірі програми "Шустер Live" у п'ятницю, 22 листопада, зазначивши, що радник президента, швидше за все, не чула цю розмову, але дала свою інтерпретацію бесіди.

Як повідомлялося, Нялюпшене розповіла, що Янукович у телефонній розмові з президентом Литви Далею Грібаускайте повідомив, що Київ не може підписати угоду з Євросоюзом з-за економічного тиску і шантажу Росії.

"Україна не встояла перед економічним тиском і шантажем. Їй погрожували обмежити імпорт торів в Росію, особливо компаній Східної України, де сконцентрована основна частина промисловості, в якій зайняті сотні тисяч людей. Вважається, що Україна зазнає мільярдних збитків. Такі причини свого рішення назвав президент Янукович під час телефонної розмови з президентом на цьому тижні", - сказала вона.

21 листопада Україна заявила, що призупиняє підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке повинно було відбутися на саміті Східного партнерства наступного тижня у Вільнюсі.

Український уряд мотивував це бажанням розширити торговельні зв'язки з Росією. У повідомленні Кабміну говориться, що таке рішення прийнято "на користь національної безпеки". !zn

Читайте також:

Янукович повідомив президенту Литви про неможливість підписати асоціацію з ЄС через шантажу Росії

Янукович знав про зрив асоціацію з ЄС ще за день до рішення Кабміну

Азаров натякнув, що підготовка до асоціації з ЄС може відновитися через півроку

Азаров вважає, що мав повне право призупинити підготовку до асоціації з ЄС