UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров доручив підготувати тристоронні консультації України, ЄС і РФ

Україна, за словами прем'єра, залишається у переговорному процесі з ЄС, а паузу, яка склалася у відносинах, використовує для того, щоб продовжувати удосконалювати українське законодавство.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству закордонних справ та Міністерству економічного розвитку і торгівлі забезпечити проведення тристоронніх консультацій, підготовку порядку денного і практичних договірних кроків, які відкриють шлях до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це він заявив під час засідання уряду в середу, 27 листопада.

"Україна залишається в переговорному процесі, залишається у проекті "Східне партнерство". Паузу, яка склалася, ми використовуємо для того, щоб продовжувати удосконалювати українське законодавство до європейських принципів, вдосконалювати демократичні стандарти, прискорювати і впроваджувати в економіку технічні регламенти та норми ЄС, підвищувати конкурентоспроможність вітчизняної економіки. Тому перше і головне доручення МЗС разом з Міністерством економічної політики і торгівлі - забезпечити проведення тристоронніх консультацій з певного порядку денного і практичних договірних кроків, які відкриють дорогу до підписання договору про асоціацію", - сказав Азаров.

Відзначимо, президент України Віктор Янукович заявив, що необхідність проведення тристоронніх переговорів Україна-РФ-ЄС була узгоджена під час його останньої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як відомо, Кабінет міністрів України 21 листопада призупинив процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Український уряд має намір запропонувати Європейському Союзу і Російській Федерації утворити комісію на тристоронній основі для опрацювання комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва. Крім того, Кабмін вирішив "відновити активний діалог із Російською Федерацією". !zn

Читайте також:

Янукович про зближення з ЄС: Поки що нічого, крім петлі, ми там не бачимо

Євромайдан відправив Яценюка, Кличка і Тягнибока до Вільнюса донести позицію українців

Саміту Україна-ЄС в лютому 2014 року не буде

Янукович підтвердив відмову від підписання асоціації з ЄС у Вільнюсі