UA / RU
Підтримати ZN.ua

Автори відкликали з Ради законопроект про антикорупційний суд – депутат

Таким чином вони "розчищають дорогу" президентському законопроекту, повідомила народний депутат Заліщук.

Група народних депутатів-авторів законопроекту про антикорупційны суди в Україні (№6011), відкликали його з парламенту, повідомила народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Світлана Заліщук. Проект №6011 був зареєстрований в лютому цього року.

"Ми відкликали свій законопроект про антикорупційний суд, щоб розчистити дорогу (президенту – ред.)", - підкреслила вона під час брифінгу у Раді у четвер, 19 жовтня.

При цьому, за словами Заліщук, депутатський законопроект не заважав президенту внести свій.

"Якщо ви подивитеся, президент у вівторок вніс свій законопроект (№7203) щодо недоторканності, хоча кілька місяців тому у Раді з'явився законопроект від депутатів (№6773). Це аналогічна ситуація, яка не зупинила президента від внесення свого", - пояснила вона.

Раніше голова парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов повідомив про те, що проект закону про антикорупційни суди буде внесений у Верховну Раду та розглянутий депутатами в цьому році.

"З вами або без вас закон про антикорупційний суд буде проголосований вже цього року після рішення Венеціанської комісії", - заявив Герасимов під час ублічної дискусії з членами фракції БПП Сергієм Лещенком, Мустафою Найємом та Світланою Заліщук, а також позафракційними депутатами Юрієм Левченком та Юрієм Дерев'янком біля Адміністрації президента ввечері у середу, 18 жовтня.

При цьому, на думку депутата Заліщук, така позиція – прийняття законопроекту лише після висновку Венеціанської комісії – є тактикою затягування питання.

"Ми почули, що президент готовий внести законопроект про антикорупційний суд тільки після нового рішення Венеціанської комісії. З нашої точки зору, це черговий крок на користь затягування", - сказала Заліщук.

Раніше народний депутат від БПП Мустафа Найєм повідомив про наміри групи депутатів зустрітися з президентом Петром Порошенком і обговорити з ним терміни підготовки президентського законопроекту про антикорупційний суд. В АП повідомили "Українській правді" про те, що мова йде про зустрічі між Порошенком і Найємом.

На Банковій депутатам повідомили про те, що голова держави готовий прийняти тільки членів фракції БПП Сергія Лещенка, Мустафу Найєма і Світлану Заліщук. Через відмову пускати до АП позафракційних депутатів Юрія Левченка та Юрія Дерев'янка, вся група відмовилася від зустрічі з Порошенком.

Тим часом під стінами Верховної Ради проходить мітинг "За Велику політичну реформу".

Серед основних вимог: пропорційна система виборів у Раду за відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.

Сьогодні Верховна Рада планує перейти до розгляду вимог учасників акції під парламентом.