UA / RU
Підтримати ZN.ua

Автомобіль Зеленського супроводжує мікроавтобус компанії Коломойського

Номер мікроавтобуса зареєстрований на компанію із групи "Приват".

Шоумен та можливий кандидат на пост президента Володимир Зеленський пересувається по місту в супроводі автомобіля компанії, яка належить олігарху Ігорю Коломойському. Ідеться про мікроавтобус Volkswagen Multivan з номерами компанії "Синтез Ойл". Як зазначає Bihus.Info, на відео з розслідування програми "Схеми" "Зелена людина ру" про бізнес Зеленського у Росії після спілкування з журналістами шоумен сідає у власний Range Rover, за яким вирушає автомобіль супроводу – мікроавтобус Volkswagen Multivan з одеськими номерами. Ці номери зареєстровані на ПАТ "Синтез Ойл".

Водночас компанія з перевалки і транспортування нафти "Синтез Ойл" записана на чотири кіпрські фірми і входить до складу одеського перевалочного комплексу, що контролюється умовною групою "Приват" Ігоря Коломойського.

Зовсім недавно, у листопаді 2018 року, Ігор Коломойський в інтерв'ю програмі "KishkiNa" Соні Кошкіної говорив, що не контролює і не впливає на студію "Квартал 95" Зеленського і що їх пов'язують лише бізнесові стосунки - контракт каналу "1+1" Коломойського із продакшеном Зеленського, продукцію котрого канал транслює у своєму ефірі.

"Якщо коротко охарактеризувати наші взаємини, то більше я його маріонетка, ніж він моя. Те, що стосується взаємин "плюсів" з "Кварталом", то вони виграють 10:0 у "плюсів". Вони роблять, що хочуть, повністю не контрольовані, нічим не обмежені… Наші партнерські стосунки (з "Кварталом 95") в тому, що я є одним з бенефіціарів "плюсів", і "плюси" мають з ними довгостроковий контракт - на 10 років", - сказав тоді Коломойський.

Що стосується "Синтез Ойл", то в 2016 році компанія була фігурантом розслідування прокуратури та СБУ, які проводили обшуки в рамках розслідування справи щодо розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами ПАТ "Укртранснафта", яке належить "Нафтогазу". Тоді "Нафтогаз" просив прокуратуру вивчити договір компаній "Укртранснафта" і "Синтез Ойл" щодо можливого умисного нанесення збитків колишнім керівництвом держкомпанії. Згодом кримінальне провадження закрили, повідомивши про відсутність в діянні складу кримінального правопорушення.

За інформацією розслідування програми "Схеми", Володимир Зеленський є бенефіціаром трьох російських компаній - "Вайсберг Пікчерс", "Платинумфильм" і "Грін Филмс", які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм. Засновником всіх трьох є кіпрська компанія Green Family Ltd. Ця ж компанія є співзасновником ТОВ "Квартал 95" в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефіри і соратник Ігоря Коломойського Тимур Миндіч.