UA / RU
Підтримати ZN.ua

Австралія надасть Україні військово-технічної допомоги на $100 млн

Країна допоможе технікою українським прикордонникам.

Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албенізі під час історичного візиту до України пообіцяв надати військово-технічну допомогу на 100 млн доларів.

"Сьогодні ми оголошуємо додаткові 100 млн. доларів у вигляді військово-технічної допомоги. Загалом ми вже надали 390 млн. доларів", - сказав він у неділю на брифінгу в Києві після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

"Ми також додатково надаємо 14 БТР та 20 "Bushmaster" - броньовані транспортні засоби. Таким чином, загальна кількість "Bushmaster" склала 60 штук", - повідомив він, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами прем'єра, Австралія також надаватиме додаткове військове обладнання, безпілотники.

"Крім того, ми надаватимемо допомогу прикордонним військам України: покращуватиме обладнання, рівень кібербезпеки та контроль над кордоном", - сказав Ентоні Албенізі.

Читайте також: Україна та Канада погодили санкції проти РФ напередодні G20

Прем'єр Австралії також заявив про намір звільнити українські товари від мита, як це вже зробили деякі країни. Крім того, австралійський прем'єр оголосив, що його країна приєднається до роботи Міжнародного суду та має намір оголосити заборону на в'їзд для 16 російських олігархів та міністрів.

"Ми заборонимо імпорт російського золота, щоб знизити можливість Росії фінансувати свою війну. Ми приєднаємося до Канади, Японії, США та Великої Британії у цих санкціях", - додав Албенізі.