UA / RU
Підтримати ZN.ua

Авіакатастрофа МАУ: Україна і Канада обговорили спільні дії щодо Ірану

Кулеба обговорив з главою МЗС Канади дестабілізуючі дії Росії.

Канада з великим занепокоєнням ставиться до посиленого військовій присутності РФ на кордоні з Україною і загрозам, які нинішні дестабілізуючі дії Москви представляють для безпеки нашої держави і Європи в цілому. Про це повідомив в ході телефонної розмови з главою українського МЗС Дмитром Кулебою міністр закордонних справ Канади Марк Гарно.

"Глава канадської дипломатії відзначив виважену позицію України в ситуації, що склалася, підтвердив незмінну підтримку Канадою суверенітету і територіальної цілісності України і її євроатлантичних прагнень", - йдеться в повідомленні українського МЗС.

Співрозмовники також обговорили подальшу співпрацю в рамках українсько-канадської робочої групи по мобільності для зміцнення діалогу в міграційній і візовій сферах.

"Дмитро Кулеба і Марк Гарно також скоординували дії в контексті підготовки до наступного етапу переговорів з Іраном щодо притягнення до відповідальності винних за збиття літака PS752 і встановлення справедливості для жертв трагедії і їх родичів", - резюмують в МЗС.

Читайте також: В МЗС розповіли про практичні пріоритети Кримської платформи

Раніше повідомлялося про те, що влада Канади прийняла рішення призупинити роботу своїх військових інструкторів в Україні через спалах коронавирусной інфекції.